Valget - Sarah Engell


|Titel: Valget|

|Forfatter: Sarah Engell|

|Sideantal: 346|

|Forlag: CarlsenPuls|

|Udgivelsesår: 2017|

|Anmeldereksemplar: CarlsenPuls|

Xenia er godt på vej til at blive Danmarks yngste folketingsmedlem. Som medlem af Etisk Parti går hun ind for at hjælpe de, der er svagest. At være en stemme for dem, som ikke har mulighed for at sige så meget. Da Lilas, en flygtningepige når alene til Danmark, ser Xenia det som sin pligt at finde Lilas' familie, men på hvad bekostning? Måske står der mere på spil, end Xenia lige havde regnet med.


Valget af Sarah Engell er en helt speciel bog. Den minder ikke om noget jeg har læst før og har formået at sætte tanker i gang hos mig. Man bliver gjort bevidst om de ting i ens liv man ikke tænker videre over hver dag og de ting som man helt bestemt bør være mere taknemmelig for. På trods af at vi i skrivende stund er i år 2018, så er denne bog både vigtig og nødvendig. Lad os få åbnet op for flygtningen emnet i de yngre generationer også! Med denne bog er jeg sikker på, at ung som gammel kan blive bevidste om nogle ting.


Sarah Engell har med denne bog skabt en historie, som er utrolig aktuel med henblik på flygtningesituationen i Danmark. Hun griber fat i både den etiske del men også den mere faktuelle del. De to sider bliver sat op mod hinanden på en utrolig god måde i bogen, og jeg synes, at man som læser bliver udfordret lidt på sine meninger og holdninger - Bogen ville helt sikkert være god til en diskussion i en læsegruppe for eksempel.


Xenia, som er bogens hovedperson, er også rigtig godt opbygget som karakter. Man kan mærke hendes personlighed skinne igennem, som var hun et rigtigt menneske og man følger som læser hendes udvikling igennem bogen. Hendes karakterudvikling er utrolig stærk og jeg tror, at man som læser vil kunne se sig selv i hende med mange ting. Det er en rigtig stor del af, at bogen er så levende og medrivende, at Xenia er så menneskelig, for det er det hun er, helt igennem menneskelig uden nogen perfektionisme til at forskønne bogen på en eller anden måde.


Engells skrivemåde er også rigtig god. Den er meget letlæselig og gør bogen nem at forstå. Man behøver ikke være en mesterlæser for at kunne læse denne bog og det synes jeg, er super vigtigt med det budskab, den har at byde på. Denne bog er virkelig for alle, store som små.


Hele handlingen i bogen er en tydelig rød tråd. Det er godt dansk håndværk så at sige og jeg synes altid at danske forfattere er rigtig gode til at skabe en historie som ikke altid handler om dreng møder pige og kliché kærlighedshistorier (selvom de også er gode). De danske forfattere kan virkelig noget med stærke kvindelige hovedroller og formår altid at føre historien til ende med en god slutning som man som læser er imponeret over.

Det formår Sarah Engell også super godt i denne bog. Hele handlingen i bogen kulminerer til sidst, for hvad ville vi selv vælge?


Hvis du ligesom mig elsker bøger hvor der tages drastiske valg og hvor der skildres et nuværende samfund på en interessant og anderledes måde så er denne bog helt sikkert noget for dig. Bogen kommer til at få dig til at sætte spørgsmålstegn ved nogle ting og du kommer helt sikkert til, at sætte pris på alt det du har her i lille, trygge Danmark.


- Nadia Bøgeskov


Andre indlæg