Vildledt (VEGA #1) - Linda G.

19 May 2018

|Titel: Vildledt|

|Forfatter: Linda G.|

|Sideantal: 311|

|Forlag: Leatherbound|

|Udgivelsesår: 2017|

|Anmeldereksemplar: Leatherbound|

 

 

 

Claudia har en mørk fortid og flygter derfor fra Jylland til Sjælland. Her får hun job hos Marc som er millionær og ejer af tøjmærket Vega. Marc har også en mørk fortid og til trods for, at han er bange for at lade kærligheden komme tæt på falder han og Claudia for hinanden. Men et forhold er ikke let når hemmelighederne meget let kan ende med at tage over.

 

Formidling versus forståelse

Der er ting i den her bog, som gør, at jeg må vide hvad der videre sker, slutningen var vildt god og mysterierne som skal opklare nu, er jeg meget spændt på. Og så er der ting jeg slet ikke kan være med på som læser.

Det er lidt en ambivalent læsetur den her bog og jeg er lidt i tvivl om, om det bare er mig der lægger for meget i tingene, men i al fald har jeg nogle problematikker med historien. Jeg er lidt i vilrede med hensyn til stjernekarakteren, så den skal tages med et gran salt, da jeg virkelig er i tvivl, da der er flere ting jeg kan lide og flere ting jeg ikke kan lide ved bogen.

Jeg var meget spændt på at læse Vildledt. Jeg har ikke læst erotik af en dansk forfatter før så det glædede jeg mig til at opleve. Derudover er coveret jo fuldstændig tryllebindende og er så smukt at have til at stå på bogreolen! Jeg synes, at Linda G har skrevet en udmærket bog. Den er ikke blandt mine favoritter, men jeg er sikker på, at andre vil finde den yderst sexet, spændende og betagende!

 

Er jeg bare sart?

Selve historiens opbygning er for mig lidt underlig og akavet. Det virker påtaget, lidt urealistisk og måske lidt for historie/fantasi-agtigt nogle gange. Men jeg startede alligevel ud med at læse de første kapitler og godt kunne lidt bogen. Allerede i kapitel 3 starter mine læse"alarm"klokker med at ringe for WOW hvor går det stærkt. På små 30 sider går vi fra en pige som leder efter et job, til en pige som finder et job til en pige som bliver intimideret af sin nye chef.

For det første, så opfører Claudia sig helt vildt underligt overfor Marc. Hun bander af ham konstant og svare igen, mens Marc er utrolig påtrængende og opfører sig som en neandertaler. På de få 30 sider udvikler de åbenbart en stærk kemi, men jeg som læser kunne slet ikke være med på den. Det andet som virkelig stødte mig var, at allerede på side 23 sker der, hvad jeg vil kalde, et overgreb. Det er så voldsomt og jeg synes overhovedet ikke, at det var sexet, eller forførende;

 

"Han rev mine bukser og mine trusser ned over mine baller i en bevægelse (...) Mine tårer fortsatte med at løbe i en lind strøm, mens jeg tiggede ham om at stoppe (...) Mit syn blev sløret, mens mine hulk gennemrystede min krop. Selvom det føltes helt forkert, skabte han følelser i mig, jeg slet ikke ville have" - Vildledt, Linda G, side 23, Leatherbound.

 

Det kan godt være, at jeg er for sart.  Det vil nogle nok mene, men jeg følte i hvert fald ikke noget som helst i retning af en erotisk bog da jeg læste det, også bare, at det sket så hurtigt!

Aftalen mellem Claudia og Marc er også meget uvirkelig. Det hele sker på få linjer på side 33.

Hele bogen kommer også til at minde rigtig meget om Fifty Shades Of Grey med aftaler og kommanderende mand og kvinde, som skal være underdanig. Det hele bliver lidt kliché agtigt og er i sig selv ikke så spændende og nyt.

 

Der er dog en del af historieforløbet, jeg synes var spændende, og det er med Marcs penge i virksomheden, og de manglende skitser. Jeg synes, det var spændende at finde ud af, hvem der havde gjort det. Claudias hemmelighed falder lidt til jorden, da den kun bliver nævnt meget få gange i bogen. Jeg nåede aldrig rigtigt at forstå, at hun havde en hemmelighed før den blev afsløret til aller sidst.

 

Noget andet jeg havde det meget svært ved, var den passage hvor man i detaljer får beskrevet flere overgreb. Rigtig grumme overgreb. Det bliver for makabert og lidt for meget. Jeg fik det helt dårligt, da jeg læste det og jeg er ellers ikke typen, som ikke kan tåle at se dokumentarer eller læse truecrime-bøger. Passagen bliver bare for meget og jeg føler ikke, at det så detaljeret hører til i bogen.

 

Til slut

Objektivt set, så synes jeg, at sproget var fint og også stedbeskrivelser og billedsprog var godt. Især mysteriet om skitserne. Slutningen er også spændende og på det tidspunkt synes jeg, at Linda G fanger et eller andet! 

 

Til slut vil jeg gerne sige tusind tak til Forlaget Leatherbound og Linda G for at tilsende mig denne bog - og så endda signeret.

Bogen var ikke lige mig, men jeg er ikke typen der vil fraråde andre at læse den, for der er helt sikkert delte meninger. Du kan læse mere positive anmeldelser her:

 

Tine Endahl på Goodreads:

https://www.goodreads.com/review/show/2187279595?book_show_action=true&from_review_page=1

 

Jea's Blanke Tanker:

http://www.jeasblanketanker.dk/2018/05/vildledt-linda-g-forlaget-leatherbound.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now