Kvinden I Vinduet - A. J. Finn


|Titel: Kvinden I Vinduet

|Forfatter: A. J. Finn

|Sideantal: 424

|Forlag: Lindhardt & Ringhof

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Lindhardt & Ringhof

Anna Fox var før en respekteret børnepsykolog. Hun levede det perfekte liv med mand og datter lige indtil hendes liv ændrede sig for altid. Nu er hun den fordrukne kvinde som lurer på sine naboer og som ikke kan gå udenfor grundet angst. Igennem sit vindue ser hun dog en aften noget makabert - en kvinde bliver dræbt. Anna Fox kontakter politiet, men der er ikke nogen spor af den dræbte kvinde og helt ærligt, hvem vil også tro på en fordrukken og paranoid kvinde med depression og angst?

A. J. Finn har virkelig skrevet en pageturner! Wow nogle plottwists og nogle psykologiske dybder vi kommer ned i med denne bog. Derudover synes jeg, at A. J. Finn skriver helt exceptionelt godt og jeg var fanget lige fra side 1 og til slut. Jeg er dybt betaget af denne histories udfoldelse og på den måde A. J. Finn skildrer en deprimeret, alkoholisk kvindes liv, for det formår han at gøre på en så virkelighedstro måde, at jeg som læser var overbevist igennem hele bogen. Plottet har en så mørk og dyster karakter, at jeg føler mig hypnotiseret og draget af det mystiske og det ukendte. Alt i alt et fantastisk plot, en fantastisk hovedkarakter og en fantastisk udførelse, well done, Finn.

Jeg var lidt skeptisk over handlingen, da jeg først læste på bagsiden af bogen, for lyder det ikke lidt, som noget, man har læst før? Der er på sin vis mange tråde, som kan trækkes til andre thrillere, men jeg blev heldigvis positivt overrasket og synes, at plottet er noget helt for sig. A. J. Finn formår at udføre nogle velkendte thriller-scenarier på en måde, som gør det nyt og spændende og tro mig, du har ikke lyst til at gå glip af dette!

Anna Fox som hovedkarakter i bogen synes jeg var fænomenalt udført. Hun er så overbevisende i sin væremåde og i sine handlinger, at bogen kun bliver bedre for hver side. A. J. Finn har også formået at nå helt ind til kernen ved opbygningen af Anna og jeg synes, at han får portrætteret en kvinde med mange problemer på en helt fascinerende god måde. De andre karakterer i bogen, som ikke er så dybdegående, men alligevel portrætteret er også veludførte og gennemtænkte.

Opbygningen i bogen er lige efter Thrillerens ABC. Den indeholder alt, hvad en god thriller skal indeholde. Som læser blev jeg overrasket og flere gange paranoid overfor hver enkelt ting i bogen, for hvad er egentlig sandt?

Jeg elskede også de korte kapitler, de tanker som Anna har og de tvivlstilfælde som dukker op mange gange i løbet af bogen. Nogle ting virker nemme at regne ud, men jeg sad som forstenet, da trådene pludselig begyndte at give mening og hele plottets endelige udfoldelse skete.

Sproget i bogen er elementært og medrivende. Omend det blot er en fordrukken kvindes tanker, var jeg som læser fanget og kunne føle alt i bogen. A. J. Finn har en utrolig måde at skrive på, den virker så normal, men den gør et eller andet ved en som læser og man bliver langsomt draget ind i sindet på en kvinde, som ikke ved hvad der er op og hvad der er ned, men alligevel er sikker på, hvad hun så på den skæbnesvangre aften. Det er en helt speciel læseoplevelse!

Hvis du er til thrillers og især de psykologiske af slagsen er denne bog helt sikkert noget for dig. Det er en læseoplevelse, der er helt speciel for genren og hovedkarakteren kommer til at kravle ind under huden på dig og snart ved du ikke engang selv, hvad der er rigtigt og hvad der ikke er, når det kommer til plottet i bogen.

Tak til Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplaret.

Andre indlæg