Mælk Og Honning - Rupi Kaur

4 Jun 2018

|Titel: Mælk Og Honning

|Forfatter: Rupi Kaur

|Sideantal: 208

|Forlag: Lindhardt & Ringhof

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Lindhardt & Ringhof

 

 

 

 

Mælk og honning er Rupi Kaurs debut af en digtsamling. Den indeholder posts fra hendes Instagram og illustrationerne har hun også selv lavet til bogen.

 

 

 

Mælk og honning er noget af det ærligste, jeg nogensinde har læst. Digtene er så nådesløse og alligevel så fyldt med længsel og kærlighed til sig selv som kvinde og den man er for ikke at glemme også fyldte med styrke. Rupi Kaur har virkelig skrevet noget smukt!

Digtene afspejler en dyb ærlighed og nøgenhed. Det føles som om, at de er skrevet, som de er faldet Rupi Kaur ind, en tanke der har slået hende og fået hende til tasterne. Det gør det også upoleret på en virkelig fed måde, for nogle af digtene er rå, andre er hjerteskærende og nogle er simpelthen bare kvinde-empowerment! Alt i alt en fantastisk blanding af alt hvad ens humør måtte begære.

 

"tanken om at vi er

i stand til at elske

men stadig vælger

at være giftige" - Rupi Kaur, side 23, Mælk og honning, Lindhardt&Ringhof

 

Rupi Kaur skriver også meget let og forståeligt. Det er et sprog, som dagens unge og gamle kan forstå og der skal ikke fortolkes så meget. Digtene er skrevet lige fra hjertet og skal forstås, som de står skrevet, hvilket jeg synes, er med til at gøre oplevelsen endnu mere ærlig og rå på en meget fin måde.

 

"jeg ved ikke hvordan det føles at leve et afbalanceret liv

når jeg er trist

græder jeg ikke jeg fosser

når jeg er glad

smiler jeg ikke jeg lyser

når jeg er vred

råber jeg ikke jeg brænder

 

det gode ved ekstreme følelser er at

når jeg elsker giver jeg dem vinger

men måske er det ikke

så godt for

de plejer altid at forsvinde

og du skulle se mig

når mit hjerte er knust

jeg sørger ikke

jeg splintrer" - Rupi Kaur, side 23, Mælk og honning, Lindhardt&Ringhof

 

Nogle få digte blev for mig lidt for Tumblr-agtige. De virker, som noget jeg har læst før og så synes jeg, at Rupi Kaur modsiger sig selv i nogle digte. Det ødelægger ikke læseoplevelsen, men det var bare noget, som jeg ikke kunne lade være med at tænke over.

 

Alt i alt er Mælk og honning en utrolig smuk bog. Den er helt sikkert værd at læse og jeg vil tro, at der er et digt, som passer til dig uanset, hvem du er.

 

Tak til Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplaret.

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now