Judas - Astrid Holleeder

11 Jun 2018

|Titel: Judas

|Forfatter: Astrid Holleeder

|Sideantal: 432

|Forlag: Politikens Forlag

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Politikens Forlag

 

Judas er en truecrime beretning om Holleeder-familiens tragedier. En fortælling om en familie med en kriminel fortid og indbyrdes afpresning, trusler og et ønske fra to søstre om, at få deres bror bag tremmer for at kunne leve deres eget liv. Prisen for det er dog ikke frihed og Astrid beretter i denne bog om hele forløbet fra deres barndom til den dag i dag hvor hun må leve under jorden for ikke at blive likvideret af sin egen bror.

 

Astrid Holleeder skriver med en stærk og sikker hånd. Hendes ord er gribende og fortællende og giver et utroligt indblik i det liv hun og hendes familie har levet. Jeg synes virkelig at denne bog er velskrevet og besidder alle de dele som en biografi skal indeholde, den er fortællende og sørger for, at man får alt med. Bogen giver en klar forståelse og et billede for læseren af et liv, som er så langt fra de flestes hverdag. Det er bøger som denne der er med til at gøre horisonten større og på nogle punkter også med til at berette om, hvor i systemet der skal strammes op.

 

Jeg er stor fan af krimi, thriller og truecrime genrene. Og denne bog er ingen undtagelse. Jeg synes det er spændende at læse om andre menneskers liv - især når det er virkelighed. Holleeder formår at skrive en gribende historie som viser alle spektre af hendes liv. Jeg synes hun er god til at gøre bogen spændende og ikke kedelig med aaaalt for mange detaljer. Mange samtaler er skrevet som noget man hører på et lydbånd og der er nogle spring mellem årene, men det er kun med til at gøre bogen mere virkelig. Jeg synes også at det er en god del af bogen, at man som læser farer lidt rundt mellem årstallene.

 

Sproget i bogen synes jeg er meget passende, det er direkte og letlæseligt. Der er ikke brugt unødvendige adjektiver og unødvendige historiedele. Jeg synes Holleeder formår at bringe de vigtige ting med i historien og få de helt rigtige fortællinger med. Jeg synes også sproget er rigtig godt, da det ikke virker manipuleret eller på nogen måde ændret. Det virker troværdigt hvilket jeg synes er noget af det allervigtigste ved bøger som denne.

I det hele taget virker bogen troværdig. Jeg føler at man, på trods af at den er skrevet af Astrid Holleeder, får alt det med som er væsentligt, og det virker ikke som om, at hun overdriver historien, jeg har før læst truecrime bøger hvor jeg sidder med en følelse af: Men hvad siger de andre? Ikke fordi jeg ikke tror på hovedpersonen, men simpelthen fordi det nogen gange kan føles overdrevet - Det gør det dog ikke i denne bog, Judas portrættere virkelig Astrids families liv, den er troværdig, ægte og det har krævet et stort mod at gå imod sin bror ved at skrive en bog om det hele.

 

Jeg håbede dog sådan, at man ville kunne læse noget som kom direkte fra Sonja af, et efterord, en takketale - Bare et eller andet, da hun jo trods alt også var med til at få sin bror dømt. Jeg ved det kræver mod og man skal være sikker på sin sikkerhed, men det havde for mig lige givet det sidste, at Sonja havde udtalt sig og på en eller anden måde givet til kende, at det der står i bogen også er fra hendes historie af.

 

Bogen er helt sikkert noget for dig hvis du godt kan lide Virkelighedens Verden bøger. Den er også noget for dig som godt kan lide at læse om mafiamiljøerne og dens påvirkning på familien.

 

Mange tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplaret.

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now