Drengen i den stribede pyjamas - John Boyne

17 Jun 2018

 

|Titel: Drengen i den stribede pyjamas

|Forfatter: John Boyne

|Sideantal: 334

|Forlag: Carlsen Puls

|Udgivelsesår: den nyeste udgave, 2018

|Anmeldereksemplar: Carlsen Puls

 

 

 

 

Bruno og hans familie flytter ud til et afsidesliggende hus, da hans far skal være styrmand for en koncentrationslejr i krigstiden i Tyskland. Bruno stifter her bekendtskab med en dreng på den anden side af hegnet, og de udvikler et venskab. Et venskab, som på godt og ondt kommer til at ændre begge deres liv for altid.

 

Jeg har aldrig læst Drengen i den stribede pyjamas før, kun set filmen sådan cirka 100 gange - og jeg græder lige meget hver gang. Man siger altid, at bogen er bedre end filmen, men lige i dette tilfælde når de det samme niveau. Jeg græd til filmen og jeg græd til bogen, en lige fantastisk skildring er det i hvert fald.

Jeg synes, at John Boyne formår så mange ting med den her bog, ja ja, bevares der er ting som måske faktuelt er lidt mærkelige og ham der Bruno er da lidt dum og naiv er han ikke? Men for mig er de ting ligegyldige når bogen ikke er skrevet efter at være historisk korrekt, men mere for at skabe en tankevækkende og rørende historie baseret på en ubærlig mørk og sørgelig episode.

 

John Boyne har skabt en historie hvor en niårig dreng er fortælleren, han formår at gøre det troværdigt og man får et indblik i forløbet af krigen set fra en søn af en nazisoldats øjne. Jeg synes også at det naive og lidt narcissistiske tankegang som Bruno til tider har i bogen er med til at gøre, at jeg, som læser føler, at den er set fra et barns øjne, og jeg synes det er virkelig godt gået af Boyne at kunne skrive på den måde. Det giver også bogen en helt anden betydning i forhold til en krig, for det er jo slet ikke den samme synsvinkel som hvis man for eksempel læser en historisk krigsroman med en voksen som hovedkarakter.

 

Sproget i bogen er også virkelig godt. Det er ikke utroligt imponerende eller flot på nogen overlegen måde, det har bare den helt rigtige stemme og de helt rigtige ord der bliver brugt, jeg synes virkelig at John Boyne formår at skrive på en helt fantastisk måde kun ved hjælp af elementære ord og sætninger!

Jeg elsker også budskaberne i bogen og de store ting som Boyne bringer på banen, for når døren til kammeret går op, ligner vi alle hinanden og ingen kan se hvem du er som menneske indenunder den stribede pyjamas. Bogen er også god til alle aldre! Jeg er slet ikke i tvivl om, at flere unge mennesker såvel som ældre mennesker vil kunne lide den her bog, for det er en af de bøger som aldrig "udgår" og ikke har en specifik aldersklasse på sig. Bogen er også sådan en bog man sagtens kan læse flere gange - som fælleslæsning, som godnatlæsning, som ferielæsning eller lystlæsning. Bogen fungere ligesom til det hele.

Bogen er også én af de bøger som man bare skal have læst mindst en gang i livet - for du kommer ikke til at fortryde det!

 

Den her bog er virkelig en bog for både stor og lille, voksen og barn. Den er ideel for alle der bare har en lille interesse i krigstiden eller blot godt kan lide bøger der kan røre dig som læser utroligt dybt.

 

Tusind tak for det helt fantastisk flotte eksemplar af Carlsen Puls <3

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now