Knivens Stemme (Chaos Walking #1) - Patrick Ness

22 Jun 2018

 

 

|Titel: Knivens stemme (Chaos Walking #1)

|Forfatter: Patrick Ness

|Sideantal: 531

|Forlag: Carlsen Puls

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Carlsen Puls

 

 

 

 

 

Todd er 30 dage fra at blive en mand som alle andre i Prentisstown, byen fyldt med Støj af hvad alle mænd tænker, og hvor intet kan holdes skjult. Ved et tilfælde opdager han dog et sted i sumpen, hvor der er total stilhed. Det burde ikke være muligt, men pludselig er Todd nødt til at flygte, hvis han vil holde sig selv i live!

 

Jeg har aldrig før læst en bog af Patrick Ness, så at læse en 10 år gammel historie med nyt liv i en dansk udgave synes jeg er vildt spændende. Patrick Ness skriver på en helt vildt fed måde - Sådan virkelig unikt. Jeg tror aldrig, jeg har læst en bog, som man læser Knivens Stemme for hold nu op et unikt talent Ness han har! Bogen er derudover også proppet til med spænding og interaktion mellem karaktererne og selv dialogerne i form af Støj er så virkelige og velskrevede. Jeg er virkeligt benovet over Ness' talent, og selvom jeg ikke har læst andre bøger af ham, så er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville tænke det samme om hans andre bøger, for sådan et talent er ikke noget, man lige falder over hver dag.

 

Jeg kunne rigtig godt lide den her bog! Hele setuppet, sproget, handlingen - det hele spiller bare så godt sammen. Jeg elskede især sproget, da det er så uperfekt. Det lyder måske underligt for dem som ikke har læst bogen, men sproget er skrevet i taleform, så der er stavefejl og der står ka i stedet for kan og det kunne jeg virkelig godt lide, det har jeg aldrig prøvet i en bog før, og når så hovedkarakteren er 13 år gammel, så bliver det hele så meget mere reelt at læse, når sproget er så passende til en 13-årig dreng, som ikke kan læse. Du skal virkelig læse bogen for at få den oplevelse, for det er så meget mere end at læse fra et barns øjne hvor alt er perfekt, det giver virkelig en helt anden bog tror jeg.

 

Derudover skriver Ness helt vildt gode scener i bogen. Både flugtscener, dialoger og beskrivende scener er i top og han får virkelig læseren helt op af stolen med alt den action og spænding, som bogen indeholder.

Handling/budskab var lidt forvirrende i starten for mig, for det virker til at være en helt almindelig actionfyldt bog, men jo mere du læser jo mere dukker der frem under overfladen. Synet på kvinder i bogen er som nogle steder i dag. Man har et samfund, som er accepterende og så er der et andet samfund, som er mandschauvinistisk og ikke ser kvinder som noget værd, der kan trækkes tråde helt frem til i dag og derfor er bogen også vigtig i dag, som den måske har været for 10 år siden.

 

Alle de dybere budskaber er pakket ind i en lille drengs hjerne - en lidt naiv dreng som bare gerne vil blive mand, for det er alle de andre i Prentisstown jo. Jeg elskede ved bogen at Todd kun er 13 år gammel, for bogen bliver også lidt mere barndomspræget i form af de eventyr man selv drømte/frygtede som barn i sine tanker.

 

Bogen er helt sikkert noget for dig hvis du godt kan lide dystopiske fortællinger (også selvom de er skrevet for 10 år siden - Måske vi skal lægge mere i det fremtidssyn der har været i bogen for 10 år siden?) og sammenligningerne med The Hunger Games holder også, da der er samme mængde af spænding og sorg i Knivens stemme. Jeg kan slet ikke vente til to´eren kommer, - efteråret synes pludselig langt væk!

 

Tusind tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplaret.

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now