Det Korrupte Rige - Leigh Bardugo

5 Jul 2018

 

 

|Titel: Det korrupte rige (Six Of Crows #2)

|Forfatter: Leigh Bardugo

|Sideantal: 524

|Forlag: Carlsen Puls

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Carlsen Puls

 

 

 

 

 

Kaz og hans hold er tilbage og deres planer er mere udspekulerede end nogensinde før. Men hvem kan man stole på og er alt, som det ser ud? Før de ved af det, står de i flere problemer end tidligere og må stå sammen for at nå deres mål med livet i behold.

 

Jeg var VILD med bog nummer 1, Kragens kald (Du kan læse anmeldelsen HER) og om det er muligt ved jeg ikke, men jeg er endnu mere vild med bog nummer 2. Leigh Bardugo kan bare et eller andet med dette univers og får gang på gang skabt nogle helt fantastiske, udspekulerede og gennemtænkte planer for historien. Jeg synes, det er en helt vild læseoplevelse, når man selv som læser kan blive helt overrasket over det level af talent, der bliver udvist i historien.

 

Jeg er en af de læsere, som savner karakterer og historier når jeg skal vente på næste bog i en serie og denne gang var ingen undtagelse. Jeg slugte denne her bog og nød at være tilbage i Ketterdam med Inej, Kaz, Matthias, Nina, Jesper og Wylan. Leigh Bardugo har formået at skabe endnu mere personlighed i denne bog og har også fået lavet mere dybde i specielt Wylans karakter. Denne bog virkede meget mere nuanceret end den første og jeg var vild med det. 

Planerne er stadig lige så udspekulerede og dystre og jeg synes, det er et fuldkomment originalt plot der er i denne bog, for det er virkelig godt gennemtænkt hele vejen igennem. 

Den nuancerede historie kommer også af, at karaktererne er så forskellige, som de er. De har hver deres mørke sider og fortid og hver deres dæmon at slås med og alligevel kan man trække tråde til læserens "almindelige" liv, da karakterernes problemer sagtens kan relateres til det virkelige liv for nogen. 

 

Bardugos sprog er også stadig lige så godt og hvert kapitel formår hun at skabe en stemme til hver af karaktererne, hvilket jeg, som læser finder utroligt vigtigt, når man skriver fra flere synsvinkler!

Jeg synes også, at beskrivelserne er blevet bedre og jeg føler, at jeg kan se en udvikling fra bog 1 til bog 2. Der er mere af det hele på en bedre måde - hvilket jeg ikke troede kunne lade sig gøre. Jeg kan også godt lide, at hver karakter i bogen begynder at vise mere og mere af sig selv, der er både en sproglig udvikling fra Bardugos side, men også en enorm karakterudvikling. Virkelig fedt at læse!

Jeg synes også, at sproget er så fedt i bogen, fordi det virker så flydende. Der er ikke noget, der forstyrrer læsningen, så på den måde er bogen også god til dem, som nemt kan blive forstyrret af stavefejl eller andet grammatisk. 

 

Til sidst vil jeg også godt pointere, at én af de ting der sker i bogen, er så uventet og alligevel synes jeg godt om den - på trods af at det er forfærdeligt. Du er ikke i tvivl, når det sker, men jeg er stor tilhænger af, når forfattere kan få læseren til at føle smerte blot ved hjælp af nogle ord.

 

Jeg vil helt klart anbefale alle, der er fan af bog nummer 1 at læse Det Korrupte Rige, men jeg vil også anbefale alle jer som bare godt kan lide udspekulerede og spændende fortællinger at læse Kragens kald og derefter Det korrupte rige, for det er virkelig et mustread indenfor fantasygenren. 

Og ellers er der vel bare tilbage at sige: læs, læs, læs! :-)

 

Tusind tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplaret!

 

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now