21 måder at dø - Sarah Engell


|Titel: 21 måder at dø

|Forfatter: Sarah Engell

|Sideantal: 326

|Forlag: Carlsen Puls

|Udgivelsesår: genudgivelse, 2018

|Anmeldereksemplar: Carlsen Puls

Stella er blevet uvenner med hendes veninde, Amalie og pludselig befinder Stella sig i bunden af popularitetsskalaen og bliver udsat for grov mobning både på Facebook, SMS og Youtube.

Stella har kun ét valg tilbage, og det er hvilken måde hun vil herfra på, for hvad er der at leve for, når alt håb synes ude?

21 måder at dø, er en af de bøger, som var vigtig, som er vigtig og som bliver ved med at være vigtig, for mobning sker overalt på daglig basis. Bogen skildrer en forfærdelig hverdag for en ung pige og selvom den er opdigtet, så bakkes historien op af flere historier fra den virkelige verden ved flere kapitler. Bogen er rørende, skræmmende og fylder læseren med en følelse af samme afmagt som Stella. Den her bog er ideel for enhver!

Jeg elsker Sarah Engells måde at fortælle på og hendes måde at skildre en realistisk hverdag både i 21 måder at dø og Valget. Jeg er imponeret over den måde sproget er så passende til personernes alder og deres væremåde er også ægte og gør bogen mere troværdig og lettere at relaterer til på godt og ondt for læseren. Derudover er realistisk YA en virkelig vigtig del af bogverdenen og Engell er et pragteksemplar herpå.

Den her bog er ideel for både voksne og unge mennesker, den kan give et billede til de unge over konsekvenserne, ved de ting vi siger, skriver og poster på sociale medier, og den er et billede på hvor nemt det er at gemme sig bag en skærm.

Bogen er dog også et godt læs for voksne og forældre, fordi den kan sætte et billede på de ting som nogle forældre måske ikke kan forstå. "Dengang far og mor var børn" var der ikke internet, det var en anden form for ensomhed, udsathed og mobning end det er idag (ikke at det gjorde det nemmere) for idag kan du ikke vide, hvad dine børn poster online og det er ikke så let bare at putte et label på, hvem der mobber, for det er desværre alle der kan hoppe i fælden og blive medløbere, for ikke selv at ende på hierarkiets bund.

Bogen er et billede af den mørke og ulykkelige del af verdenen vi lever i i dag. Men den er også med til at portrættere det vi kan lære noget af og især indsnittene med fakta om selvmord fra den virkelige verden får kuldegysningerne frem i min krop.

21 måder at dø er en af de vigtigste udgivelser jeg har læst i år. Selvom det er en genudgivelse, så er den ikke blevet mindre aktuel og med det opdaterede sprog kan alle nutidens unge også være med. Så anbefal endelig den her bog til hver en ung der måtte efterspørge en bog eller læs den selv, hvis du har brug for et godt læs som på samme tid kan sætte tankerne igang og måske få dig til at se flere ting på en anderledes måde

Tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplaret!

Andre indlæg