Vi har altid boet på slottet - Shirley Jackson

12 Nov 2018

|Titel: Vi har altid boet på slottet

|Forfatter: Shirley Jackson

|Sideantal: 255

|Forlag: Alhambra

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Alhambra

 

 

 

 

Efter giftmordet der tog livet af størstedelen af familien Blackwood har beboerne i byen kigget skævt til de to søstre og deres onkel som overlevede. Constance og Merricat lever dog et stilfærdigt liv med deres onkel Julian, men der er store forandringer på vej og kun Merricat kan ane faren og snart er hemmelighederne i familien ikke så hemmelige mere.

 

Efter Leonora Christina Skovs forord til bogen 'Vi har altid boet på slottet' var jeg meget spændt på denne historie som egentlig er gammel og ukendt for mange af os danske læsere. Historien overraskede mig dog virkeligt på den der kuldegysnings-fremkaldende måde som kun talentfulde gotisk-genre-skrivende forfattere kan og det må man sige, at Shirley Jackson kan. Den her historie vil helt sikkert få dig til at føle kriblen og pust i nakken og den vil helt sikkert også betage dig i sin udførelse og Shirley Jacksons sprog og flair for ord vil gøre historien tryllebindende - altså på sådan en uhyggelig og gennemtænkt måde.

 

Shirley Jackson skriver på en sådan måde, at det virkelig føles som om, at man er inde i hovedet på karakterene. Men hun gør det ikke, som mange forfattere ville gøre i en thriller/krimi roman, mere på sådan en velovervejet og mystisk måde. Hendes ordvalg og det tankemylder som hun skaber i denne bog er virkelig med til at gøre bogen særpræget. 


Dertil sagt er hendes valg af karakterer og deres personlighed også en meget særlig ting ved denne historie. Sjældent møder man karakterer som dette og det er utrolig god læsning. Karaktererne for mig i denne bog udgjorde næsten mere af handlingen end selve handlingen gjorde og jeg kunne ikke lade være med at undre mig og være eftertænksom for hvert kapitel der gik. Man kan virkelig mærke at bogen ikke er ny og ikke er præget af den moderne nutid og det gør kun historien det mere speciel for læseren.

 

Noget andet som jeg også var stor fan af i denne bog er Merricats væremåde. Hendes personlighed og den måde hun tænker på. Den er lidt forskruet - mere end man måske lige regner med - men igennem hele bogen bliver man ligesom lukket ind i det her sind som er så forvirret og så besat af bestemte rutiner. På nogle måder åbner historien en smule op for tanken om psykiske sygdomme. 

 

Jeg vil virkelig anbefale den her bog til jer, som godt kan lide det gotiske og lidt mørkere temaer uden at være til krimier. Jeg vil også anbefale bogen til dem som godt kan lide lidt ældre skriverier og godt kan lide det mystiske og anderledes i ikke-nutids-værker.

 

Tusind tak til Alhambra for anmeldereksemplaret! 

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now