The Bookish Boegeskov
EST. 2016

Se nu stiger solen - Claus Hagstrøm

5 Dec 2018

|Titel: Se nu stiger solen

|Forfatter: Claus Hagstrøm

|Sideantal: 246

|Forlag: DreamLitt

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: DreamLitt

 

 

 

 

Sebastian er vokset op med troen på Gud, på altid at gøre det rigtige, og med troen om, at mænd og kvinder hører sammen. En dag møder han Tobias og pludselig får Sebastian sommerfugle i maven når han ser ham. Ensomheden bliver til en forelskelse og forelskelsen kommer til at ændre Sebastians liv, på både godt og ondt.

 

Claus Hagstrøm har med "Se nu stiger solen" skrevet en god, stærk og tankevækkende ungdomsroman. Historien om Sebastian er en, som rør læseren og som tager vigtige emner op, både mobning og seksualitet er gennemgående i bogen og kulminere i en slutning som på mange måder ikke behøver være langt fra den virkelige verden. 

 

Jeg synes, at denne historie er utrolig god. Jeg fløj igennem siderne og nåede knap nok at opfatte at bogen var nær sin ende. Sproget er godt, ungdommeligt og passende til de unge mennesker som bogen handler om og så synes jeg, at historieudviklingen var meget troværdig, hvilket jeg finder vigtigt ved bøger som denne. Jeg kunne også godt lide, at historien føles lidt som en film fra lidt ældre tid, den har noget over sig, som gør, at det føles som at se en ungdomsfilm lavet i 70-80'erne, selvom den på mange punkter foregår i nutiden. 

Karaktererne i bogen er også meget troværdige i deres fremtræden idet, at de på mange måder er, som man ser stereotyperne i folkeskolen "nu til dags" (jeg føler mig så gammel når jeg skriver den sætning😂).

Selvom det egentlig er lidt forfærdeligt, kunne jeg godt lide, at det var en gennemgående ting i bogen, at der var fokuseret på ondskaben og den modstand som mange homoseksuelle mennesker (stadig) møder i dag. Jeg synes i det hele taget, at udførelsen af bogen er rigtig god og klart en af de gode YA bøger om seksualitet vi har i Danmark af en dansk forfatter.

 

Jeg var lidt ked af, at bogen sluttede så hurtigt og egentlig også at den gik så hurtigt igang, forholdet mellem Sebastian og Tobias er på mange måder så smukt, men bliver meget hurtigt til noget helt andet, jeg ville ønske at man kunne have dvælet lidt ved det positive, bare en anelse længere. Med så vigtige emner og så meget substans, som denne bog har, manglede jeg mere læsetid og mere historie. Der er ligesom for mange huller for mig i bogen hvor jeg mangler udfyldning. Handlingen sker også meget hurtigt og tiden spildes ikke i bogen. Det kan på sin vis være en god ting for nogen, men for mig måtte der gerne have været mere betænkningstid og tid til virkelig at kunne lære karaktererne at kende, for der er virkelig potentiale til meget mere og flere historier inde i denne historie! Der er så meget mere jeg ville elske at vide og slutningen ligger også op til utrolig megen undring og mange spekulationer.

 

"Se nu stiger solen" er en god ungdomsroman til de som er glade for realistisk YA. Bogen er også rigtig god til at skabe et billede af seksualitet og mobning i nutiden og derfor synes jeg også, at bogen er vigtig at have fremme på bibliotekerne så de unge mennesker kan læse den. 

 

Tusind tak for anmeldereksemplaret, DreamLitt. 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now