Og havet var vores himmel - Patrick Ness

16 Jan 2019

|Titel: Og havet var vores himmel

|Forfatter: Patrick Ness

|Sideantal: 160

|Forlag: Carlsen PULS

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Carlsen PULS

 

 

 

 

Batseba og de andre hvaler lever for at jage. Det er en kamp mod mennesket som har stået på i årtier, men pludselig virker myten om djævlen til at komme mere og mere til virkelighed. Men hvad er egentlig ondskab og hvem er djævlen i dybet?

 

 

 

 

Patrick Ness er og bliver en forfatter, som for altid vil røre mig med hans bøger. Hvad end det er Chaos Walking-trilogien eller denne bog: Og havet var vores himmel. Jeg forstår simpelthen ikke, at det er muligt at skrive så smukt omend historien er så dystert fortalt. Der er virkelig noget over Ness' skrivemåde som er betagende og hypnotiserende. Den er altopslugende. 

 

Og havet var vores himmel er virkelig skrevet godt. Jeg elsker den opbygning bogen har, hvor troværdig den virker på trods af, at man følger en hval. Det kan i starten føles helt underligt, især hvis man som mig ikke læser så mange bøger mere hvor hovedpersonen er andet end et menneske - allerhøjest et menneske med overnaturlige evner. For mig er det en lidt obskur læseoplevelse, men alligevel en utrolig flot en af slagsen. Jeg er virkelig betaget af hvor dyb denne historie egentlig er når først den udfoldes side for side. 

 

Illustrationerne i bogen er også så fantastisk flotte og har så meget med historien at gøre på de helt rigtige tidspunkter i bogen. De tilføjer de elementer man måske lige mangler for at forstå historien til fulde. De er virkelig flot udførte og var især med til at gøre det her til en helt speciel læseoplevelse for mig. 

 

Som skrevet så er bogen skrevet fra en hvals perspektiv, hvor mærkeligt det end lyder, er der en dyb karakterudvikling og der er dybe følelser i spil hele tiden. Ness formår på en troværdig måde at gøre bogen levende og forståelig på trods af det lidt uvante i at læse fra en hvals perspektiv. Det er en overraskende måde at læse en bog på og jeg kunne virkelig godt lide det. 

 

Meningen og budskabet i bogen kan godt være lidt gemt væk. Men på en eller anden måde forventer jeg næsten ikke andet af Ness. Man skal læse mellem linjerne og man skal tænke sætningerne igennem for at få det fulde budskab med fra bogen af, men hvis man kan det er man helt bestemt også "In for a good ride". Ness er uden tvivl den forfatter som formår at få mig til at tænke mest over en bog efter jeg gar læst den. 


I sidste ende vil jeg virkelig anbefale dig at læse Og havet var vores himmel. Den er smuk, brutal og utrolig godt skrevet. Hvis du kan lide Patrick Ness' andre bøger vil du helt sikkert også kunne lide denne, da det er den samme fantastiske skrivemåde han bruger.

 

Tak for anmeldereksemplaret til Carlsen Puls

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now