Julen varer længe - Francesca Hornak

29 Jan 2019

|Titel: Julen varer længe

|Forfatter: Francesca Hornak

|Sideantal: 427

|Forlag: Alhambra

|Udgivelsesår: 2018

|Anmeldereksemplar: Alhambra

 

 

 

 

Julen er for de fleste familier den bedste tid på året. Men for familien Birch er det første gang i mange år, at de allesammen skal samles. Syv dages karantæne kommer til at bringe hemmeligheder frem og skabe konflikter. Julen varer i den grad længe...

 

 

Den her historie er en af de historier som er så mærkbar og virkelighedsnær, at man ikke kan andet end at holde af karaktererne i bogen. Hornak har virkelig skrevet en tragikomisk historie som på den ene eller den anden måde får læseren til at tænke efter og mærke efter. Historien er spækket med humor og en masse overraskelser som vil få dig som læser til at undre dig. Men den vil også få dig til at tænke over, hvor godt du egentlig kender din egen familie og i sidste ende måske også dig selv. 

 

Jeg kunne virkelig godt lide den her historie. Den er så beroligende at læse på samme tid med, at den ikke er kedelig. Hornak formår at flette historien sammen på så finurlig og tragikomisk vis, at du som læser ikke ved om du skal grine eller græde og den er virkelig en fornøjelse at læse, hele vejen igennem. 

Sproget er friskt og letlæseligt, men også meget passende til karakterne i bogen. Jeg synes virkelig, at Hornak formår at skabe en reel stemme til hver af personerne uden at det virker falskt eller påtaget. Sproget er også meget flydende og siderne læser nærmest sig selv. 

 

Karakterernes udvikling i historien er også meget fremtrædende og tydeligt til stede hele vejen igennem. Det er virkelig godt flettet sammen og jeg synes det var så rar en læseoplevelse at der ikke synes at være nogen tøven fra forfatterens side, det der sker er ment til at ske og har en fuldstændig grund til at ske. Det gør også bogen til meget mere end blot en bog om hverdagsproblemer og dermed til et meget mere dybdegående billede af en triviel virkelighed. 

Nærmere dybden på den her bog synes jeg også, at Hornak har formået at skrive en bog om en hverdag som kan være letgenkendelig for mange og jeg synes også, at de ulykkelige og lykkelige ting som sker alt sammen skaber den balance der er brug for, for at historien er så god som den er. 

 

Jeg synes helt sikkert, at Julen varer længe er et læs værd hvis du er til realistiske bøger. Men også hvis du godt kan lide fx film, som er fyldt med tragikomik og hvor du som seer tænker: kan det snart blive værre?

 

Tak til Alhambra for anmeldereksemplaret. 

 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now