Og så drukner jeg... - Ditte Wiese


|Titel: Og så drukner jeg...

|Forfatter: Ditte Wiese

|Sideantal: 335

|Forlag: Carlsen PULS

|Udgivelsesår: 2019

|Anmeldereksemplar: Carlsen PULS

Josephine stræber altid efter det perfekte. De perfekte karakterer, den perfekte krop, den perfekte kæreste og det perfekte liv. Men hvem bestemmer hvad det perfekte er? Og hvordan kan nogen mennesker håndtere så meget uden at det går galt?

Ditte Wiese har med sin første roman Provinspis bevist sit værd som dansk YA-forfatter. Med hendes seneste bog Og så drukner jeg... beviser hun endnu en gang hendes talent for at skildre en hverdag for en ung pige i et nutidigt dansk samfund med både præstationspres og præstationsangst. Wiese skriver fantastisk og hendes flair for at skrive troværdigt, så man føler at bogen fortælles af en gymnasiepige er exceptionel.

Jeg husker tydeligt hvor meget Provinspis ramte mig og hvor meget jeg kunne relaterer til de ting Ida gik igennem. Det samme gør Og så drukner jeg... Den rammer lige der hvor det gør rigtig ondt, for den sætter ord på noget så vigtigt som stress og præstationsangst i nutidens samfund. Begge ting som alt for mange unge oplever hver dag. Bogen er ideel at have til at stå fremme i ungdomsafdelingen på bibliotekerne og jeg synes bestemt også den kunne være god som bog til undervisning i folkeskolerne for det er så vigtigt at sætte fokus på, at det ikke lykkelige liv ikke nødvendigvis ligger i høje karakterer og uopnåelig perfektion.

Udover at historien er utrolig god, så er Ditte Wieses udvikling som forfatter også helt tydelig. Selvom Provinspis var en lige så vigtig og på mange punkter lige så god bog, så kan man tydeligt se, at Ditte Wiese har udviklet sig i historieskrivning. Og en forfatters udvikling er altid en fornøjelse at følge!

Bogens opbygning og handlingsudvikling er i det hele taget utrolig god og spændende og man kan nemt læse bogen i én omgang. Følelserne sidder uden på tøjet og man kommer til at føle utrolig med med Josephine som overhovedet ikke virker opdigtet. Ditte Wiese er rigtig god til at gøre sine karakterer virkelige og man føler ikke, at noget er opsat eller påtaget når man læser, det hele spiller sammen og gør oplevelsen endnu bedre.

Alt i alt er Og så drukner jeg... En af de mest mærkbare og relaterbare bøger jeg nogensinde har læst. Den er virkelig vigtig og til at læse både som ung og gammel. Selvom den relaterer sig mest til ungdommen så er jeg sikker på, at mange forældre også vil få en stor læseoplevelse ud af bogen.

Tak til Carlsen PULS og Ditte Wiese for anmeldereksemplaret!

Andre indlæg