Går du nu, er du ikke længere min datter - Anne Bitsch

2 Sep 2019

|Titel: Går du nu, er du ikke længere min datter

|Forfatter: Anne Bitsch

|Sideantal: 310

|Forlag: Straarup & Co

|Udgivelsesår: 2019

|Anmeldereksemplar: Straarup & Co

 

 

 

 

Anne Bitsch voksede op med en alkoholisk mor som led af bipolar-lidelse og en far som seksuelt misbrugte hende. Ingen syntes at gribe ind og ikke engang da Anne selv gik til kommunen skete der noget. Ikke andet end et opkald fra kommunen til hendes mor som forklarede, at Anne havde været hos dem. Anne prøver igennem bogen Går du nu, er du ikke længere min datter at stille dilemmaer op og få folk til at reflektere over, hvorfor ingen gjorde noget og hvorfor der stadig i dag er mange, som ikke griber ind til trods for, at de ser noget, som ikke bør finde sted. Bogen er også et billede af den misrøgt, som børn fra middelklassen i samfundet kan gå igennem, som på nogen måder er usynlig. 


Jeg var meget spændt på at læse denne bog, da bøger som denne interesserer mig rigtig meget. Jeg har læst mange Virkelighedens Verden bøger da jeg var yngre og har i dag også flere bøger skildret på virkelige hændelser i min bogreol. Desværre synes jeg, at denne bog havde en lidt forvirrende og langsom opstart før der reelt blev stillet spørgsmålstegn og givet svar på noget af det som bogen handlede om. De første mange sider bruges selvfølgelig oftest til at introducere læseren for det som bogen kommer til at omhandle og det var også det de sider blev brugt på i denne bog. Jeg synes dog at introduceringen var forvirrende og blandede utrolig mange årstal sammen uden, at jeg som læser egentlig kunne se formålet i det. Anne Bitsch nævner også utrolig mange ting i de første kapitler, som egentlig er spændende og man gerne vil høre mere om, men de bliver kun brugt som intro til resten af historien hvilket jeg synes er en skam. 

 

Anne Bitsch skriver dog utrolig flot og velformuleret og bruger sine ord med omhu.  Og hele vejen igennem bogen synes jeg hun holder en flot tone til trods for, at bogen selvfølgelig er subjektiv eftersom den omhandler hendes egen barndom og eget liv. Jeg kunne også godt lide at der var belæg for de ting som Bitsch skriver om i bogen. Der er noter til alle påstande hvilket giver mig som læser en bedre oplevelse af troværdigheden af bogen i forhold til en bog hvor der bare bruges 100-vis af sider på at fortælle hvorfor Bitschs mor var en dårlig mor. Jeg ville ønske der havde været mere omkring Anne Bitschs voksenliv og forholdet til hendes mor. Det var egentlig først de sidste 100 sider af bogen jeg virkelig synes var interessante fordi Bitsch virkelig fik fortalt om hendes mor og deres forhold hvilket jeg havde savnet i de andre kapitler. Jeg savnede også mere omkring forholdet til hendes far, da han også har haft stor indflydelse på hendes liv men der synes jeg, at hun springer lidt kort hen over det - til trods for, at der bruges mange sider på at forklare hvad der egentlig skete. 

 

Alt i alt synes jeg, at Går du nu, er du ikke længere min datter er en rigtig god fortælling som stiller mange gode spørgsmål omkring den hjælp, man kan få som barn af en alkoholiker. Jeg synes også Anne Bitsch kommer med gode argumenter og påstande for hvornår tingene ikke er gode nok og hvornår de er, men jeg manglede noget mere dybde i forhold til relationer og det videre liv, da bogen godt kunne virke lidt mere som et forskningsprojekt end en egentlig fortælling baseret på noget af det Anne Bitsch har forsket i.

 

Tak til Straarup & Co for anmeldereksemplaret. 

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now