Mitfordmordene #2 - Jessica Fellowes

27 Sep 2019

|Titel: Mitfordmordene, De smukke unge døde

|Forfatter: Jessica Fellowes

|Sideantal: 348

|Forlag: Politikens forlag

|Udgivelsesår: 2019

|Anmeldereksemplar: Politikens forlag

 

 

 

 

En natlig skattejagt ender på makaber vis da en af gæsterne findes myrdet ved foden af det lokale kirketårn. Stuepigen Dulcie anklages for at stå bag og med hendes forbindelse til den berygtede Alice Diamond og De Fyrretyve Røvere er hendes uskyld ikke nem at bevise. Louisa Cannon og Guy Sullivan ser dog de ting der ikke hænger sammen og starter deres egen efterforskning. Men kan stuepigen Dulcie reddes? Og på hvilken bekostning? Snart må der dog erkendes, at ikke alle har fortalt hele sandheden om den nat, hvor skattejagten gik helt galt. 

 

Den første bog i Mitfordmordene serien var virkelig spændende og bog nummer to er bestemt ikke mindre spændende. På mange måder kunne jeg bedre lide denne historie og jeg nød at være tilbage i en efterforskning med de sympatiske karakterer Louisa Cannon og Guy Sullivan. 

 

Jessica Fellowes formår virkelig at indfange lige netop det man forbinder med 1920'erne og selvom det er mange år før jeg blev født, så føler jeg på baggrund af stemnings- og billedbeskrivelser at jeg har oplevet lige netop 1920'erne. Jessica Fellowes' sprog er en gave til en bog som denne, for når karakteristikaene for årtiet er så sigende for fortællingen som de er i denne bog, er det virkelig med til at gøre bogen opslugende for læseren. 

Handlingen i historien er virkelig god og med et godt twist af de gængse detektivhistorier og en mere interessant tilføjelse af noget action. Jeg kunne godt lide denne kombination som gjorde bogen spændende og alligevel lidt anderledes end de typiske detektivhistorier. 

 

Det er værd at tilføje, at Fellowes i denne bog også formår at indfange både Mitfordfamilien, Guy og Louisas personligheder helt perfekt og på samme måde som hun introducerede dem i bog nummer 1. Personerne er de samme, men alligevel ældre på en måde som gør bogen utrolig fængende.

 

Endvidere til handlingen vil jeg gerne tilføje, at jeg var vild med mordmysteriet i denne bog. Jeg synes det var en perfekt afslutning og at de forskellige tråde og spor vi fik igennem bogen gav rigtig god mening for hvem morderen var. For mig er det utrolig vigtigt, at mordet i en bog giver mening og virker originalt når man når til enden af mysteriet og det synes jeg, at det var i denne bog. 

 

Alt i alt vil jeg virkelig anbefale læsere af første bog i Mitfordmordene at læse denne bog for den er en perfekt selvstændig fortsættelse til det man oplever i bog nummer 1. Derudover vil jeg også anbefale fans af klassiske detektivromaner at læse denne bog da den er utrolig spændende.

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret.

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now