Seks stemmer - Matt Wesolowski

7 Oct 2019

|Titel: Seks stemmer

|Forfatter: Matt Wesolowski

|Sideantal: 254

|Forlag: Alhambra

|Udgivelsesår: 2019

|Anmeldereksemplar: Alhambra

 

 

 

 

 

Et lig. Seks stemmer. Hvem taler sandt? 

Sådan står der på forsiden af denne podcastroman, Seks Stemmer. Jo flere kapitler man læser i bogen, jo flere detaljer afsløres og om du vil det eller ej, så vil du undervejs danne dig din helt egen mening om sagen og danne dig et blik for, hvem du tror morderen egentlig er.

 

 

Wow for en spændende bog at læse. Jeg har vitterligt aldrig oplevet en læseoplevelse som denne og bogen var læst på mindre end 2 døgn. Man er på kanten af sofaen hele vejen igennem bogen. Bogens opbygning som podcastroman er super interessant og virkelig en oplevelse for sig. Jeg vil gå så langt og sige, at Seks Stemmer, er i blandt dette års top-3 for bedste bøger, af dem jeg har læst!

 

Som stor true crime- og krimielsker håbede jeg på at få en kæmpe læseoplevelse ud af denne bog, og det gjorde jeg helt bestemt. Det er en helt anderledes måde at læse en bog med flere stemmer skrevet som et langt interview for det giver noget helt særligt til stemningen der hurtigt bliver dyster og melankolsk. Matt Wesolowski har været utrolig god til at have for øje hvornår hvilken stemme skulle bruges og hvornår hver enkelt person skulle komme i spil. Der er en helt speciel rød tråd i den her bog, selvom der egentlig springes lidt i tiden og fra person til person, så er den røde tråd der hele vejen igennem. Fortællingen er dog også båret af, at der på sin vis ikke er en egentlig opbygning. Den er skrevet utrolig troværdigt i forhold til at skulle være en podcastroman og selvom den røde tråd er der, så er det som om, at forfatteren ikke engang selv har vidst hvor historien skulle ende før enden pludselig var der. Med det sagt, så kan man hurtigt tro, at bogen er et virvar at læse, eller at den mangler struktur, men det synes jeg bestemt ikke, at den gjorde. Jeg synes hele tiden, at Wesolowski formår at holde styr på sine karakterer og introducere dem på en sådan måde, at man ikke er i tvivl resten af bogen. Jeg synes også, at opbygningen omkring en fiktiv tidligere drabssag er forklaret rigtig godt og igennem hele historien, er der faktisk ikke noget overflødigt eller noget, som ender med at blive kedeligt.

 

Matt Wesolowski formår i - en forholdsvis - kort bog (når det kommer til krimigenren) at sætte læseren ind i historien. Man bliver fra start klar over hvad det hele handler om og man bliver introduceret for karaktererne på en sådan måde, at de hver for sig giver mening for historien og især har hver deres personlighed - omend en lidt stereotyp form for personlighed, men ikke noget der gør noget dårligt for bogen. 

 

Det der imponerer mig mest ved Seks Stemmer er den måde Matt Wesolowski formår at så tvivl i mig som læser. For man kommer virkelig til at mistænke hver enkelt person på hver sin måde og man kommer uden tvivl til at trække på sine fordomme. I sidste ende er der ikke andet at sige, end at jeg blev overrasket af de twists som skete i bogen og imponerende nok, kan jeg ikke huske sidste gang jeg var så blæst bagover af et twist i en historie, så virkelig en stor applaus til Wesolowski fra mig af.

 

Jeg kan virkelig kun give mine allerbedste anbefalinger med til denne bog. Wow er virkelig et fattigt ord når man så godt har kunnet lide en bog som jeg kan lide denne, men i hvert fald synes jeg bestemt at du skal læse denne bog. Især for dig, som ligesom mig, er fan af krimi- og true crime genren. Tro mig, den her bog vil virkelig imponere dig!

 

Tak til Alhambra for anmeldereksemplaret.

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Synes godt om
Please reload

Andre indlæg
Please reload

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring

The Bookish Boegeskov
EST. 2016
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now