Julegaver: Bøger, bøger, bøger📚✨

Jeg ved ikke, om du er én af dem, som shopper julegaver i god tid. Jeg selv prøver hvert år, men ender oftest med, at mangle et par stykker få dage før jul 😅I år forsøger jeg igen... Så må vi se hvordan det går. Men i hvert fald, så fik jeg lyst til at vise jer hvilke bøger jeg ønsker mig i julegave i år og komme med bud på hvilke bøger jeg synes ville være ideelle til julegaver. Jeg håber du kan finde inspiration i dette indlæg. Hvis du har andre forslag må du meget gerne dele dem i kommentarfeltet 💛

**Billederne og beskrivelsen af bøgerne er fundet på saxo.com

Min ønskeliste:

Foe - Iain Reid

'Jeg overvejer at gøre det forbi', er den mest altopslugende bog jeg nogensinde har læst. Iain Reid er udkommet med denne bog nu, Foe, som jeg bliver nødt til at læse. Bogen udkom egentlig sidste år på engelsk, og jeg har endnu ikke hørt om en dansk oversættelse, så derfor står den engelske version øverst på min ønskeliste.

Om bogen:

Parret Junior og Henrietta lever et stille og roligt liv på deres gård. Deres liv er simpelt, ligetil og ukompliceret. Lige indtil alting du tror du kender til kollapser. Lige indtil en fremmed dukker op ved deres dør med alamerende nyheder: Junior er blevet udvalgt til at tage på en ekstraordinær rejse som går igennem tid og rum, mens Henrietta bliver hjemme. Men Henrietta vil ikke blive ladt alene. Hvem kan du stole på når du ikke engang kan stole på dig selv? Som tiden nærmer sig Juniors afstedtagen, begynder han at sætte spørgsmålstegn ved alt omkring hans liv - endda om hans liv egentlig er hans eget.

Outlander nr. 6 - Et pust af sne og aske og Outlander nr. 7 - Sangen i knoglerne - Diana Gabaldon

Jeg har alle de forrige bøger i serien og har været kæmpefan i flere år efterhånden, så selvfølgelig bliver jeg nødt til at ønske mig disse to fortsættelser i serien.

Om bogen 'Et pust af sne og aske':

Året er 1772. Jamie Fraser bliver bedt om at samle indbyggerne og genoprette freden mellem Storbritannien og dets amerikanske kolonier, men hans tidsrejsende kone Claire har fortalt ham hvad resultatet vil blive.

Om bogen 'Sangen i knoglerne':

Året er 1777. Jamie ved at amerikanerne vinder uafhængighedskrigen. Claire ved også, hvordan det

ender, men hun ved ikke hvad den ultimative pris vil blive.

Julegaveidéer:

Kraften - Naomi Alderman

Kraften blæste mig bagover! En utrolig stærk, episk og original historie om en dystopisk verden hvor kvinder ikke er ofre, men er de overlegne.

Om bogen:

Det begynder i det små. I USA indser en kvindelig borgmester, at den fysisk overlegne kvinde kan komme langt i politik. Datteren af en britisk mafiaboss tager en hævnaktion i egne hænder, og en sydstatspige får endelig mulighed for at flygte fra misbruget i sin plejefamilie. Andre steder er omvæltningen mere dramatisk. I Moldova tager tidligere sexslaver kampen op mod den systematiserede menneskehandel, og i Indien og Saudi-Arabien gør kvinderne oprør mod århundreders undertrykkelse. En ung nigeriansk journalist dokumenterer det hele – også, da mændene svarer igen.

Jeg overvejer at gøre det forbi - Iain Reid

Hvis du er til en dyster og uforudsigelig thriller, så er denne blandt mine bedste anbefalinger! Iain Reid har seriøst talent for at få læseren ud på kanten af stolen. Den her historie vil helt bestemt krybe ind under huden på dig.

Om bogen:

I dagene efter efterforsker politiet et mord, der er sket på samme high school. Men hvem er offeret? Jake og hans kæreste er på vej hjem for at besøge hans forældre på deres afsidesliggende gård. Da en snestorm bryder ud, tager parret en uventet omvej og strander foran en tom high school og søger tilflugt indenfor.

Og havet var vores himmel - Patrick Ness

En tryllebindende og dog dyster fortælling som kan ses inspireret af Moby Dick, bare fortalt fra hvalernes synspunkt. Et fantastisk eventyr som bringer mange følelser frem i læseren.

Om bogen:

Nu påbegynder den ultimative jagt på det onde, og når den er forbi, vil verden være forandret for altid. Men en dag - da de angriber et af menneskenes skibe - finder de ikke blot det sædvanlige bytte. De finder et menneske, som bærer på den største hemmelighed af alle, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham - monsteret, myten, djævelen selv? Bathsheba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Sådan har det altid været, sådan vil det altid være.

Grænsen til Trafallas - Julie M. Day

Et fantasyeventyr helt for sig. Julie M. Day skriver utrolig godt og hendes trilogi: Grænsen til Trafallas er ideel for en fantasyelsker! Så hvis du kender en som er fan af fantasy er denne trilogi bestemt anbefalelsesværdig!

Om bogen:

Inden længe bliver Grace hvirvlet ind i en ældgammel fejde mellem godt og ondt. Hun er stærkt ønsket af nogen i det fremmede og magiske land, Trafallas, mens andre helst ser hende forsvinde. Hvem er de gode, og hvem er de onde, og hvem af dem kan Grace stole på? Da Grace stifter bekendtskab med en mærkværdig skriftrulle, og der samtidig kommer en fremmed mand til byen, er hun ikke i tvivl – den fremmede vil hende noget, og det er ikke nødvendigvis noget godt.

Chaos Walking - Patrick Ness

En trilogi som er fantastisk til fans af dystopiske fortællinger. Og så er Patrick Ness jo et forfattervidunder. Tro mig. Du bliver ikke skuffet over denne serie!

Om bogen:

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre - om han vil det eller ej), et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve. Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

Seks stemmer - Matt Wesolowski

En ny form for læseoplevelse da bogen er bygget op som en podcastroman. Et mordmysterie bliver taget op på ny og med genfortælling fra seks involverede i sagen dukker der nye oplysninger op som kan ændre hele mysteriet, for hvem taler sandt?

Om bogen:

Seks stemmer er et klassisk mordmysterie med en ny, skarp vinkel. Som fortællingen udfolder sig, tvinges du som læser til at gætte med og til at spørge dig selv, hvor meget man egentlig kan stole på sine minder – og på de mennesker man omgiver sig med.

Mørket i Hill House - Shirley Jackson

Subtil skræk og rædsel. Det er hvad der er garanti for når man læser Mørket i Hill House. Hvis man er til gyserhistorier uden det typiske splatter, så er denne bog helt perfekt. Utrolig spændende og tankevækkende historie.

Om bogen:

Fire søgende sjæle flytter ind i det forladte Hill House, der står stolt og uligevægtigt mellem sine bakker. Dag for dag strammer huset sit greb om dem. Det smækker med dørene, hvisker i natten og rækker ud ef­ter dem med sit mørke. Måske bør de alle bryde op, før det er for sent. Men Hill House er ved at samle sine kræfter, og det har ikke i sinde at slippe gæsterne så let.

Andre indlæg
306040A5-6293-486A-9D94-CEB445755D51_1_2

Hej med dig og velkommen til. Her vil du finde mine anmeldelser og blogindlæg. Jeg håber du vil finde inspiration til din næste bog eller bare hygge dig med at læse mine tanker og meninger omkring bøgerne. Jeg vil også meget gerne høre dine, så del endelig dem i kommentarboksene til de forskellige indlæg ✨

Finalist.jpg
badge-nomineret 2020.jpg

Instagram: @Thebookishboegeskov

Det jeg læser lige nu

Dette års læseudfordring