Mørket i Hill House - Shirley Jackson


|Titel: Mørket i Hill House

|Forfatter: Shirley Jackson

|Sideantal: 311

|Forlag: Alhambra

|Udgivelsesår: 2019

|Anmeldereksemplar: Alhambra

Fire personer flytter for en stund ind i Hill House. De begynder at opleve uforklarlige ting og lidt for lidt, er det som om, at huset strammer sit greb omkring dem. De ved godt, at de bør forlade stedet så snart de føler sig fanget, men Hill House lader ikke bare folk gå - i hvert fald ikke med forstanden i behold.

Da jeg sidste år læste 'Vi har altid boet på slottet', følte jeg mig tryllebundet af Shirley Jacksons evne til at skrive. Det er som om hendes ord langsomt indfanger dig som læser, og man bliver forundret over hvilken power der ligger i hvert ord der er skrevet. Jackson har med 'Mørket i Hill House' igen formået at gøre det samme ved mig, omend denne gang var oplevelsen langt mere rædselsvækkende og selvom jeg ikke troede det muligt, har jeg aldrig følt mig så fanget og bange på i en bog før.

'Mørket i Hill House', er virkelig en læseoplevelse du ikke må gå glip af! Den er super godt skrevet og opbygget og har hele vejen igennem læseren med i en sådan forstand, at man føler sig som en del af huset, eller de mennesker der i bogen opholder sig i det. Jacksons sprog giver en utrolig indlevelsesmulighed og siderne forsvinder i et væk.

Jeg vidste ikke helt hvad jeg gik ind til da jeg startede på bogen. Ikke andet, end at jeg håbede på at få samme beundring over skrivestilen som i 'Vi har altid boet på slottet'. Jeg var én af dem som endnu ikke havde set Netflix serien af samme navn, som bogen og baseret på den, så jeg var spændt på, at læse gys, i stedet for at se gys. Oplevelsen i at læse en gyserbog er virkelig noget for sig. Den måde man kan blive skræmt blot ved ord og beskrivelser af handlinger og stemninger. Det er imponerende hvad Jackson kan gøre med ord!

I 'Mørket i Hill House' bliver vi introduceret for flere forskellige skæve personligheder, og det er nok også disse personligheder, som er med til at gøre bogen det vildere. For personlighederne er virkelig noget for sig, og det er som om, at de taler direkte til dig som læser, hvilket jeg virkelig bliver benovet over gang på gang mens historien skrider frem.

Alt i alt er 'Mørket i Hill House' en fantastisk, skræmmende læseoplevelse. Den er veludført og helt i gennem en bog i særklasse. Jeg vil virkelig anbefale seere af serien at læse bogen, for de er SLET ikke ens, det er to vidt forskellige fortællinger. Jeg vil også anbefale fans af gys at læse denne bog.

Tusind tak til Forlaget Alhambra for anmeldereksemplaret.

Andre indlæg